In en rondom Driebergen

Zowel in Driebergen zelf als in de directe omgeving worden gedurende het hele jaar door de meest uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Denk aan het Bloemencorso in Leersum, de Walk Art kunstmarkt in Zeist, de Kastelentocht per aangespannen paard in Doorn en allerlei bijzondere markten op de Traaij in Driebergen zelf, zoals Driebergen Art. Kijk bijvoorbeeld eens op de website www.cultureleregio.nl waar u allerlei interessante tips vindt.

Ook een interessante website is die van Regionaal Bureau voor Toerisme (vroeger VVV). U vindt daar actuele informatie over activiteiten in de regio: www.uitopdeheuvelrug.nl.

Ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, bron van natuur en cultuur

Ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug: midden in Nederland. Een oase van rust, net buiten de Randstad. Hier wandel of fiets je langs landgoederen, kastelen, een kronkelende rivier, door eeuwenoude bossen, langs zandverstuivingen of over uitgestrekte heidevelden. Bij iedere afslag word je verrast door een ander uitzicht, op het hoogste punt van de Heuvelrug raak je verwonderd door het uitzicht en soms hoor je helemaal niets. Onderweg kun je in de sfeervolle dorpen of stadjes heerlijk vertoeven. 

B&B Passage hartje Driebergen, ligt midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een eeuwenoude bron van natuur en cultuur in het hart van Nederland. De Heuvelrug biedt ook een prachtig decor voor culturele en sportieve evenementen. Ontdek het zelf. Kijk op Facebook www.facebook.com/NPutrechtseheuvelrug of op de website www.np-utrechtseheuvelrug.nl voor meer informatie.

Onze voorouders wisten het al: de Utrechtse Heuvelrug is een prachtig gebied, met rijke natuur en eeuwenoude landschappen die tot de verbeelding spreken. Niet voor niets bouwden de welgestelden hier vroeger hun buitenhuizen en kastelen. Nergens in Nederland vind je zo’n aangename afwisseling tussen cultuur en natuur. Tussen de vorstelijke landgoederen en hun pittoreske dorpjes liggen eindeloze bossen en heidevelden waar bijzondere diersoorten hun thuis hebben gevonden. Zoals de ree, das, zandhagedis en zwarte specht. Ook vind je sporen van het militaire verleden van Nederland.

Van struinen door de Soesterduinen tot vorstelijk brunchen op een landgoed of kasteel, zoals Parc Broekhuizen in Leersum. Ontdek unieke groene schatten in het Bomenmuseum (Von Gimborn Arboretum) op de grens van Doorn en Driebergen, speur naar sporen in het Leersumse Veld of zwem in het door bossen omringde Henschotermeer. Je kunt de Heuvelrug ook van boven bekijken vanaf de uitkijktoren in de Kaapse Bossen of vanaf de Amerongse Berg zo’n 70 meter boven NAP. Je kan ook de militaire geschiedenis ontdekken in het Nationaal Militair Museum, op Park Vliegbasis Soesterberg of in het Grebbelinie bezoekerscentrum bij Veenendaal. Ontdek de regio met een gids of kaart, te voet op de fiets of per mountainbike. Of huur een Solex, e-bike, scooter of een “lelijke eend”. Het kan allemaal op de Utrechtse Heuvelrug! Kijk wat er allemaal te zien en te doen is op www.np-utrechtseheuvelrug.nl of bezoek Facebookpagina: @NPutrechtseheuvelrug.

Na de voorlaatste ijstijd, pakweg 150.000 jaar geleden, bleef er een opgestuwde wal aan grond achter, dat een verhoging in het landschap van ongeveer 50 kilometer lang vormde, van de Grebbeberg tot aan het Gooimeer. Op de Grebbeberg ervaar je de massa van de Heuvelrug pas echt door een spectaculair hoogteverschil. Vanaf 50 meter hoogte kijk je uit over de aan je voeten stromende rivier de Nederrijn. En de dichtbij gelegen Amerongse berg is zelfs zo’n 70 meter boven NAP. De Heuvelrug is dan ook feiteli