Dagje uit

Bekijk hieronder 6 tips voor een dagje uit. Echte aanraders van Coby en Paul voor plezier, ontspanning en cultuur. En voor wandelaars en fietsers.

Amsterdam
Een dagje uit vanaf bed and breakfast ‘Passage’ in Driebergen is heel goed mogelijk. Op circa een half uur reizen (rechtstreekse treinverbinding) zit je in de hoofdstad van Nederland: Amsterdam. Er is veel te doen in Amsterdam zoals vele musea’s, markten en voorstellingen. Ook staat Amsterdam bekent om haar grachten en wateren waarbij een rondvaart de beste manier is om het te aanschouwen.

Keukenhof
Het mooiste lentepark ter wereld: Keukenhof in Lisse. Ruim zeven miljoen tulpen, narcissen en hyacinten zorgen acht weken lang voor 32 hectare aan geur en kleur. Naast de uitgestrekte bloemen kunt u ook genieten van bloemenshows, inspiratietuinen en unieke kunstwerken. Keukenhof is geopend van eind maart tot eind mei 2018.

Kröller Möller Museum
De op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld vindt men in het Kröller Möller Museum in Otterlo. Bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen van de meester zijn te bewonderen. Er zijn ruim 40 werken te zien van Vincent van Gogh en topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Met de auto te bereiken in circa 45 minuten.

Nationaal Park De Hoge Veluwe
Het mooiste Nationale Park De Hoge Veluwe ligt in de provincie Gelderland en is met de auto te bereiken in circa 30 minuten. Het is een natuurgebied van meer dan 5400 hectare  groot. Op de Hoge Veluwe is ruimte ingeruimd voor cultuurhistorische elementen, architectuur en beeldende kunst. De Hoge Veluwe dankt zijn faunafaam van oudsher aan de relatief grote zoogdieren, in het bijzonder het edelhert en de moeflon.

Trekvogelpad (LAW2)
Het Trekvogelpad (LAW 2) is een langeafstandswandelpad in Nederland. Het ontstond in 1999 bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Vogelbescherming Nederland door drie langeafstandswandelpaden – Waterlandpad, Heuvelrugpad en Gelrepad – samen te voegen. Route voert van Bergen aan Zee, aan de Noordzee, naar Enschede en heeft een lengte van 414 kilometer. Een bosrijk deel van de route voert langs Driebergen.

Lange Fietsroute (LF4)
“Volg het spoor van de keizer” en fiets de Lange Fietsroute rond de Driebergen over bij de Utrechtse Heuvelrug. U fietst langs Kasteel Amerongen en Huis Doorn waar de Duitse Keizer Wilhelm II 2 heeft gewoond. Museum Huis Doorn is de officiële plaats van herinnering voor de Eerste Wereldoorlog in Nederland. Neem uw fiets mee en geniet van de officiële lange fietsroute rond Driebergen. Uw fiets kan veilig staan op het afgesloten terrein van bed and breakfast ‘Passage’. Wij kunnen voor u ook een (elektrische) fietsen huren.

Bekijk Plaats Driebergen Bekijk in en rondom Driebergen